Hyran betalas i förskott varje månad. Du får din hyresavi i mitten av varje månad och betalningsdag är alltid den sista vardagen före den månad hyran avser. Du kan se dina hyresavier på Mina sidor. Där hittar du till exempel aktuellt hyresbelopp, OCR-nummer och bankgironummer. 

Betalsätt

Autgiro

Beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Tänk på att beloppet måste finnas på ditt konto dagen innan förfallodagen. När du anslutit dig till autogiro får du inte längre några pappersavier i brevlådan/mail varje månad. Du hittar istället dina avier på Mina sidor på vår hemsida.

Fysisk medgivandeblankett
Du kan få en fysiskt medgivandeblankett hemskickad om du kontaktar vårt Kundcenter.

E-faktura

Hyresavin skickas elektroniskt till din internetbank och alla uppgifter såsom OCR-nummer, förfallodatum och belopp är redan ifyllda på e-fakturan. Du behöver bara kontrollera uppgifterna och godkänna för betalning. Anmälan till e-faktura gör du hos din internetbank. Sök på Muro som leverantör.

E-postfaktura

Fakturan mejlas till dig som pdf och du hanterar betalningen precis som en pappersavi. Den stora bonusen är att vi sparar på papper, tryck och transport. Anmäl dig till e-postfaktura genom att höra av dig till vårt Kundcenter.

Mina sidor

Som hyresgäst på Muro fastigheter kan du logga in på Mina Sidor och se dina fakturor. Här presenteras alla fakturor både kommande som historiska. Vill du ha hjälp att komma igång med Mina Sidor kan du kontakta Kundcenter på 036-3363700

Sen betalning

Betalar du inte din hyra i tid kommer vår samarbetspartner Ropo Capital att skicka ett inkassokrav till dig på den lagstadgade inkassoavgiften. Om hyran uteblir efter inkassokravet lämnas en ansökan om betalningsföreläggande och begäran om avhysning till Kronofogdemyndigheten. Återkommande sena betalningar kan leda till att ditt hyreskontrakt sägs upp. Kom ihåg att flera för sent inbetalda hyror kan vara skäl nog för uppsägning av ditt kontrakt även om skulden är betald. 

Observera att ingen påminnelse skickas ut vid obetalda fakturor.